BRA snart i luften – men linjetrafiken dröjer

I slutet på september ska BRA åter komma upp i luften då man ska ha en ATR 72-600 redo för att flyga igen med fokus på uppdragsflygningar. Starten för de egna reguljära flygningarna dröjer dock ytterligare.

BRA har tagit sig igenom sin företagsrekonstruktion och planerar nu för att börja flyga igen. Det fanns tidigare planer på att återuppta trafiken i mitten av september på fem flyglinjer från Stockholm Bromma men dessa planer skjuts nu på framtiden.

BRA ska dock fortsatt vara redo för att återuppta flygandet i slutet av september för att kunna flyga uppdragstrafik åt olika kunder med en ATR 72-600 vilket bolagets kommersiella chef, Ulrika Matsgård, uppger för flyg24nyheter. Exakt när den egna linjetrafiken kommer att komma igång återstår dock att se men bolagets nuvarande planer är att lansera linjetrafik igen under årets fjärde kvartal.

Vilka linjer som då är aktuella för trafik är ännu inte bestämt men några av linjerna från Malmö, Göteborg, Umeå, Ängelholm Helsingborg och Visby till Stockholm Bromma är fortsatt de som BRA ser som möjliga linjer att trafikera igen.

På linjerna till Malmö, Göteborg, Ängelholm Helsingborg och Visby har konkurrenter gått in och etablerat trafik från Stockholm Bromma under våren och sommaren när BRA befunnit sig i rekonstruktion. Air Leap har börjat flyga på samtliga linjer medan även Air Gotland börjat flyga mellan Gotland och Stockholm Bromma. Dessutom har Air Leap även börjat flyga på de tidigare BRA-linjerna från Bromma flygplats till Halmstad och Ronneby.

(Foto: Peter Wemmert/Kameratrollet)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.