Tillfällig ökning på Halmstad-linje

Air Leaps linje mellan Halmstad och Stockholm Bromma går så pass bra att bolaget bestämt sig för att tillfälligt öka kapaciteten från en Saab 340 till Saab 2000 i slutet av denna veckan och början av nästa.

Fullbokade avgångar på söndag den 6 september och måndag den 7 september från Halmstad till Stockholm Bromma gör att Air Leap tillfälligt väljer att öka kapaciteten på avgångar under de dagarna. Den ökade kapaciteten görs i form av ett flygplansbyte då bolaget byter ut en Saab 340 som har plats för 33 passagerare mot en Saab 2000 som tar 50 passagerare.

Det kommer att bli en av tre Saab 2000 som normalt flyger på Air Leaps linjer från Stockholm Bromma till Ängelholm Helsingborg, Malmö och Göteborg som tillfälligt flyttar till Halmstad under slutet på veckan. I nuläget finns det inga uppgifter om vilka av de tre linjerna som kommer att få ge upp sin Saab 2000 tillfälligt till Halmstad men Air Leap uppger för flyg24nyheter att det blir den linjen som har minst antal bokade resenärer som istället får en Saab 340 under söndag och måndag.

Air Leap flyger i nuläget från Stockholm Bromma till Göteborg, Halmstad, Ängelholm Helsingborg, Malmö, Ronneby och Visby med Saab 2000, Saab 340 och ATR 72-500. De två sistnämnda flygplanstyperna flyger Air Leap själva medan tre Saab 2000 hyrs in från Sveaflyg och Nyxair.

(Foto: Sveaflyg)

En kommentar

  1. Det är ju trevligt om flyglinjen går bra men att ett flygbolag av olika anledningar, tekniska eller marknadsmässiga, gör ett byte av flygplanstyp på någon enstaka tur är väl knappast en nyhet?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.