17 miljarder kronor till Emirates

Styret i Dubai har tillfört två miljarder amerikanska dollar, motsvarande drygt 17 miljarder svenska kronor, till Emirates sedan i mars för att bolaget ska ta sig igenom coronapandemin.

Emirates har fått ett stöd från styret i Dubai på 17,3 miljarder svenska kronor för att stå emot coronapandemin. Pengarna ska ha tillförts Emirates sedan mars enligt Reuters som fått ta del av ett prospekt. I juli uppgav Emirates att hälften av de stöd som då betalats ut behövdes på grund av pandemin skriver Dagens Industri.

De tre flygbolag i Mellanöstern som ofta benämns som ”ME3”, Emirates, Qatar Airways och Etihad Airways har precis som de flesta andra flygbolag drabbats hårt av pandemin. De tre stora flygbolagen har dock haft en utarbetat ”nav- och ekerstrategi” som byggt på trafik mellan olika världsdelar vilket innebär främst långlinjeflygningar. Det är särskilt denna typ av trafik som drabbats av coronapandemin då det främst är trafik inom kontinenter och respektive länder som just nu är igång medan långlinjetrafiken mellan världsdelar fortsatt är kraftigt sparsam.

Ytterligare en besvärande omständighet för Emirates är att man har världens största flygplansflotta av Airbus A380-flygplan som har plats för 489-615 passagerare per flygning. Det är något som för stunden är ett för stort flygplan i förhållande till efterfrågan på de allra flesta linjerna just nu. Tidigare i augusti var det enbart Emirates och British Airways som hade Airbus A380 i trafik vilket belyser problemet med den stora Airbus A380 under pandemin med ett kraftigt minskat resande.

(Foto: Maarten Visser)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.