Ny linje till Scandinavian Mountains i vinter

Scandinavian Mountains Airport strax utanför Sälen får en ny flyglinje i vinter när den nederländska researrangören kommer att arrangera flygningar från Groningen till Sälen mellan december och mars 2021.

Med start den 17 december får Scandinavian Mountains Airport en ny direktlinje. Det är den nederländska researrangören BBI-Travel som kommer att arrangera resor från Groningen i norra Nederländerna till Sälen fram till den 14 mars nästa år. Det kommer att bli två avgångar varje vecka mellan december och mars med avgångar på torsdagar samt söndagar enligt Groningen Airport.

”Det är otroligt glädjande att kunna presentera den här nya flyglinjen från Nederländerna. Flygbranschen är inne i en tuff period med inställda flyg och krisande bolag. Då känns det extra positivt att vi kan presentera den här nyheten. Det är ett bevis på att det finns hopp om framtiden!” säger Gunnar Lenman, VD på Scandinavian Mountains Airport.

Ett relativt okänt flygbolag med namnet European Charter Jet kommer att genomföra flygningarna med Embraer-flygplan som har plats för runt 100 passagerare vilket antingen är Embraer 190 eller Embraer 195.

BBI-Travels VD Henk van der Kooi berättar för News 1 att han besökt både Trysil i Norge och Sälen i Sverige och benämner området som en plats där det finns fler älgar än människor. Detta ser van der Kooi som en fördel jämfört med Alperna då det är mindre folk som besöker skidorterna i Skandinavien än i södra Europa. Dessutom tillägger van der Kooi att människor vill resa till ”säkra destinationer” på grund av pandemin och VDn för BBI Travel menar att Scandinavian Mountains passar bra in i den kravbilden.

Det som van der Kooi pekar på, att Scandinavian Mountains inte drar lika mycket människor som de populära destinationerna i Alperna kan spela Sälen-området väl i händerna under coronapandemin. När människor vill resa kortare sträckor och undvika stor turistmagneter kan det vara så att Scandinavian Mountains både som flygplats och destination i stort kan dra nytta av coronapandemin. Detta då skandinaver och i viss mån européer som tidigare valt att åka på skidsemester i Alperna kanske väljer ett närmare och mindre resmål som Sälen samt Trysil den kommande vintern.

Tidtabell

Torsdag 17 dec 2020 – 11 mars 2021
Groningen – Scandinavian Mountains 09:45 – 11:30
Scandinavian Mountains – Groningen 12:00 – 13:45

Söndag 20 dec 2020 – 14 mars 2021
Groningen – Scandinavian Mountains 09:45 – 11:30
Scandinavian Mountains – Groningen 12:00 – 13:45

(Foto: Scandinavian Mountains Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.