TUI har hälften av flottan i trafik igen

Den tyska delen av TUI-gruppen har satt mer än hälften av sina flotta i trafik igen sedan man startade sina flygningar igen den 15 juni.

TUIfly i Tyskland har så smått börjat komma igång med sin trafik igen och har under juli flugit 250 000 passagerare på 2 000 flygningar. Samtidigt har man satt 21 av 39 Boeing 737 i trafik igen och man flyger från tio flygplatser i Tyskland och Schweiz till semesterdestinationer inom EU enligt Flight Global.

TUIflys plan är att erbjuda 50 procent av sina planerade kapacitet för sommaren 2020 under de kommande månaderna samtidigt som bolagets passagerare är nöjda med att flyga med TUIfly trots diverse nya procedurer och krav som exempelvis munskydd enligt bolagets VD Oliver Lackmann. Dessutom visar kabinfaktorn för TUIfly att många vill ut och resa till de europeiska sandstränderna enligt Lackmann.

Den svenska verksamheten inom TUI-koncernen, TUIfly Nordic har också kommit igång med trafiken efter upphållet under våren och den tidiga sommaren på grund av coronapandemin. Samtidigt har ett antal av bolagets flygplan förts över till tyska TUIfly och enligt Planespotters har TUIfly Nordic en Boeing 737-800, två Boeing 737 MAX och två Boeing 767 i sin flotta. Boeing 767-flygplanen har sedan återuppstarten flugit dels från Storbritannien till Medelhavet och från Stockholm.

(Foto: tjdarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.