Air Gotland ger resenärer möjlighet att minska utsläppen med biobränsle

I spåren av coronaviruset har det blivit viktigt för allt fler att kunna göra klimatsmarta val. Med bakgrund av detta har Air Gotland nu valt att ge sina resenärer möjligheten att minska utsläppen från sina resor genom att flyga på bioflygbränsle i samarbete med Fly Green Fund.

Biobränslen, eller hållbara flygbränslen som de också kallas, tillverkas av förnybara råvaror och ger därför inte några utsläpp av fossil koldioxid vid förbränning i flygplanets motorer. För att ge sina resenärer möjlighet att minska sina utsläpp från flygresor har Air Gotland börjat samarbete med Fly Green Fund.

”Vi är väldigt angelägna om att våra resenärer ska känna sig trygga med sina klimatval när de flyger med oss. Därför har vi tagit fram biljettalternativ som gör det enkelt att minimera avtrycket från resan”, säger Tiina Mykkänen, VD på Air Gotland.

För Air Gotlands del innebär samarbetet med Fly Green Fund att man lanserar gröna biljetter för att resenärer ska kunna göra ett klimatsmart val direkt vid bokningstillfället. Sedan sker leveransen av bioflygbränsle tillsammans med Fly Green Fund. Eftersom Air Gotlands flygplan aldrig kommer upp på höjder över 8000 meter på rutten mellan Visby och Stockholm, blir det heller ingen så kallad ”höghöjdseffekt”.

”Många efterfrågar en ”grön nystart” av flygresandet i spåren av Coronaviruset. AirGotland visar att de inte bara vill bidra till, utan också leda, omställningen av flyget. Genom att flyga på biobränsle medverkar vi till att uppnå de nationella målen om ett fossilfritt inrikesflyg 2030”, säger David Hild, VD på Fly Green Fund.

(Foto: Jämtkraft)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.