Air Gotland väl mottagna av passagerarna

Nystartade Air Gotland hade sin trafikstart den 13 augusti och kundmottagandet har varit över alla förväntningar och bokningstrycket gjorde att webben kraschade en kort stund dagen efter lanseringen av bolagets hemsida.

”Succé! Det finns inget annat sätt att uttrycka det”, säger Tiina Mykkänen, VD på Air Gotland. ”Vi har en 100 % kabinfaktor på nästan hälften av alla flighter i augusti, de två första veckorna är i princip utsålda. Det i tider då inrikesflyget generellt har en mycket modest kabinfaktor”, avslutar hon.

Fredagen den 14 augusti firades Air Gotlands start på sträckan Visby-Stockholm Bromma med en Corona-anpassad invigningsfest på Visby Flygplats. Tre separata invigningar med 50 personer i varje bjöds gästerna på underhållning, invigningstal och visning av flygplanet, en Saab 340 från Sprint Air, som dagen innan fått Air Gotlands logotype och färgskala både invändigt som utvändigt.

”Helt galet, att vi gör det här en gång till! Men kommunikationerna är livsviktiga för Gotland och de senaste åren har resandet minskat med flyg mellan Gotland och Stockholm i samma takt som priserna har gått upp”, sade Air Gotlands medgrundare och styrelseordförande Michael Juniwik från scenen under invigningen.

Air Gotland är ett nystartad lokal aktör anpassad till den gotländska marknadens behov. Air Gotland uppger att man har som löfte till sina kunder att man ska vara rappa och kreativa. Dessutom har man som mål att pressa priserna på kort och lång sikt, från start flyga med 7-dagars trafik till Bromma, något bolaget är ensamma om att göra, och sikta på en tät turlista så fort resandet tar fart igen.

Förutom Air Gotland flyger även Air Leap, Amapola och SAS mellan Visby och Stockholm.

(Foto: Air Gotland)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.