Alitalia möblerar om i Milano

Efter att ha koncentrerat sina flygningar till Malpensa-flygplatsen i Milano under coronapandemin har Alitalia nu valt att flytta merparten av sina flygningar till Linate flygplats i Milano istället. Samtidigt planerar Alitalia för att återuppta långlinjetrafiken från Malpensa i höst igen.

I mitten av mars stängde Milanos cityflygplats Linate för flygtrafik på grund av coronapandemin och Alitalia flyttade då sin trafik på flygplatsen till Malpensa-flygplatsen som är belägen fem mil utanför Milano. Nu har dock Alitalia flyttat tillbaka huvuddelen av sin trafik till och från Milano till Linate och har drygt 90 procent av marknaden på flygplatsen enligt ch-aviation.

Linate-flygplatsen återöppnade i mitten av juli för trafik igen med en begränsad kapacitet på 10 rörelser per timme, fem landningar och fem starter, mot flygplatsens fulla kapacitet på 18 rörelser per timme. Detta på grund av arbete på flygplatsen och för att möjliggöra för passagerare att hålla social distans. Alitalia har successivt flyttat över sina linjer till Linate igen under slutet av juli med start av bolagets tre linjer till Sardinien den 24 juli och dessa följde sedan av de resterande Alitalia-linjerna från Milano en vecka senare.

Alitalia flyger i nuläget endast två gånger per dag till Rom och en gång i veckan till Cagliari från Malpensas flygplats som infrastrukturmässigt är betydligt större än Linate. Det italienska flygbolaget planerar dock att öka sin närvaro på Malpensa under hösten då man avser att starta upp långlinjeverksamhet från flygplatsen igen. Från den 3 september ska Alitalia börja flyga till New York igen och i oktober kommer Tokyo tillbaka på Malpensas linjekarta.

LÄS MER: Nya Alitalia med nytt namn

(Foto: Eric Salard)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.