Air Leap utökar antalet avgångar från Halmstad

Från och med måndagen den 24 augusti utökar och ändrar Air Leap tidtabellen till och från Halmstad till Stockholm-Bromma från en avgång per dag till två flyg per dag. Detta för att anpassa tidtabellen för resenärer som reser i tjänsten.

I slutet av juni började Air Leap att flyga mellan Halmstad och Stockholm Bromma i konkurrens med Amapola Flyg och nu flyger Air Leap sex gånger i veckan till Stockholm från Halland utan konkurrens från Amapola. Från den 24 augusti, då Air Leap startar tre nya linjer från Stockholm Bromma, kommer man att utöka antalet avgångar mellan Halmstad och Bromma flygplats till två avgångar varje vardag samt en avgång varje söndag. Detta för att anpassa tidtabellen för resande i tjänsten.

”Sedan 22 juni har Air Leap flugit en tur om dagen, med några få avvikelser, till/från Halmstad till Stockholm-Bromma där tidtabellen varit en så kallad sommartidtabell som är mer anpassat till privatresenären. Nu när skolorna börjar och semestertiderna är över för många som reser i tjänsten har Air Leap valt att utöka flygfrekvenserna till två flyg per dag, sex dagar i veckan, samt att tidtabellen primärt är anpassad för personer inom näringslivet som nu ges möjligheten att kunna flyga över dagen till respektive stad”, säger Anette Holmgren, Affärsutvecklare Halmstad City Airport. 

Flygplanstypen på Halmstad-Stockholm Bromma kommer fortsatt vara en Saab 340 med plats för 33 passagerare. Air Leap har dock låtit meddela att när efterfrågan ökar och reserestriktionerna normaliseras något kommer de att öka antalet turer samt även öka kapaciteten av flygstolar genom att sätta in ATR 72 med kapacitet upp till 72 passagerare enligt ett pressmeddelande från Halmstad City Airport.

(Foto: Gustav Karlström)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.