Snart levereras SAS första Airbus A321LR

Den 31 augusti ska SAS få sitt första av tre Airbus A321LR levererad från Airbus men det är oklart när och var flygplanstypen ska flyga under hösten.

Innan coronapandemin var SAS plan att med tre nya Airbus A321LR börja flyga på nya långlinjer som inte är lönsamma med bolagets större widebodyflygplan Airbus A330 och A350. En ny långlinje som nämnts är Göteborg-New York men på grund av pandemin kommer A321LR att få en annan roll hos SAS än vad som var tänkt från början.

Bolaget har i nuläget inte bestämt var och när det första A321LR-flygplanet, SE-DMO, ska göra sin premiärflygning, men klart är i alla fall att SAS kommer att få sitt första A321LR-flygplan levererat den 31 augusti enligt check-in.dk. Samtidigt kan datumet komma att ändras några dagar på grund av pandemin men SAS vill ha SE-DMO på plats så snart som möjligt enligt bolagets projektledare Freja Liljedahl som check-in.dk pratat med.

Även om det inte är bestämt var och när SAS kommer att flyga med sina A321LR som ska levereras så har bolaget tidigare upplyst att Airbus A330, A340 och A350 ska flyttas till Köpenhamn medan långlinjetrafiken från Oslo och Stockholm ska flygas med Airbus A321LR istället. Det är dock oklart när och om SAS avser att återuppta långlinjetrafiken från Sverige och Norge. I nuläget flyger man långlinjetrafik från Köpenhamn till New York, Chicago och Los Angeles.

Det första Airbus A321LR-flygplanet kommer att flygas från Airbus anläggningar i Hamburg till Köpenhamn Kastrup.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.