Ryanair närmar sig trafik till Ryssland

Ryanair har fått tillstånd från den italienska civila luftfartsmyndigheten att flyga mellan Italien och Ryssland vilket tar det irländska lågprisflygbolaget ett steg närmare att börja flyga till och från Ryssland.

Konkurrenten Wizz Air flyger redan till Ryssland och har sagt att man ska öppna en bas i St Petersburg i september, med en ny linje till bland annat Stockholm Skavsta, och nu kommer det uppgifter om att Ryanair fått tillstånd för trafik mellan Ryssland och Italien. Ch-aviation skriver att Ryanair fått tillstånd att flyga från Italien till St Petersburg fyra gånger i veckan under den kommande vintersäsongen som börjar i slutet av oktober.

Ryanair har inte gjort något offentligt uttalande om tillståndet eller om man kommer att utnyttja det under vintern. Det är också oklart vilka flygplatser i Italien som kan komma att få Ryanair-trafik till Ryssland.

Redan under förra året kom det rapporter om att Ryanair tillsammans med flera andra lågprisflygbolag skulle starta trafik mellan Europa och Ryssland. Enligt irländska RTE har även lågprisflygbolagen easyJet, Volotea, moldaviska Fly One och Wizz Air varit intresserad av trafiktillstånd till St Petersburg under förra året. Hittills är det dock bara Wizz Air och Fly One som flyger till den ryska staden men snart kan man alltså få sällskap av Ryanair.

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.