Finnair skruvar ner trafikprogrammet i september

Finnair kommer att flyga färre frekvenser till europeiska destinationer i september än tidigare planerat. Många länder har infört nya reserestriktioner under de senaste veckorna på grund av coronasituationen, vilket resulterar i en lägre efterfrågan än förväntad.

Finnair väljer att justera sitt trafikprogram för september och drar ner på antalet avgångar jämfört med vad man tidigare planerat för. Finnair ska fortsätta att flyga till nästan samtliga destinationer som i augusti men det är färre avgångar som gäller förutom på linjerna från Helsingfors till Nice och Åbo som stoppas helt i september.

”Coronasituationen har förändrats i många länder de senaste veckorna, varför flera länder har infört nya reserestriktioner. Det finns fortfarande inga anslutande passagerare från Asien och USA för att stödja de europeiska flygningar på grund av allvarliga resebegränsningar i dessa regioner. Dessutom är den lokala efterfrågan mer måttlig än beräknat på grund av samma begränsningar. Därför måste vi justera flygen i enlighet med detta,” säger Mikko Turtiainen, VP Market Management på Finnair.

Frekvenserna till vissa inrikesdestinationer kommer också att justeras. I september flyger Finnair till Kuopio en gång om dagen och till Vaasa samt Mariehamn fem gånger i veckan. Bolaget hade också planerat att starta flyg till Tammerfors i september, men på grund av den låga efterfrågan kommer dessa flygningar att skjutas upp. Dock kommer Finnair att öka antalet flygningar till Lappland i september och totalt kommer man att flyga 30 procent av flygningarna i september jämfört med september 2019.

(Foto: Alf van Beem)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.