70 procent fler passagerare hos Air Leap under sommaren

Coronapandemin har inneburit expansion för Air Leap som är ett av få bolag som flugit fler resenärer under sommaren i år än 2019 och snart startar bolaget ytterligare tre linjer.

Antalet passagerare som flög med Air Leap under perioden 15 juni – 31 juli har ökat med 70 procent jämfört med samma period förra året, trots rådande pandemi. Detta då Air Leap valt att expandera och annonsera trafik på flera nya linjer där konkurrensen tillfälligt försvunnit. Sedan i maj har Air Leap tillkännagivit att man utökar sitt linjenät med åtta nya linjer från Arlanda, Bromma och Visby.

”Det är fantastiskt roligt och unikt som flygbolag att ha den här utveckling med tanke på pandemin. Vi såg att det fanns en efterfrågan på flygresor vilket märks av antalet resenärer, även om den är lägre än tidigare år. Nu kommer vi fortsätta jobba med att utöka antalet avgångar och utveckla vår produkt”, säger Emelie Ahlin, Marknadschef på Air Leap.

Från den 24 augusti utökar Air Leap sitt linjenät med ytterligare tre linjer då man börjar flyga från Stockholm Bromma till Göteborg, Malmö och Ängelholm Helsingborg. Samtidigt har bolaget valt att avbryta återupptagandet av sin trafik till Örnsköldsvik och uppstarten av Kalmar-Stockholm Bromma på grund av en långsammare återhämtning i flygtrafiken än väntat.

(Foto: Erik Glimvik)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.