Air Gotland går på offensiv – 10 första flygningarna fullbokade

Konkurrensen ser ut att bli hård på flygningarna mellan Gotland och Stockholm. Air Gotland som har de tio första flygningarna fullbokad erbjuder nu alla resenärer med BRA-biljetter att lösa in dem för en gratis resa med Air Gotland samtidigt som man köper ett värdebevis.

Air Gotland är den fjärde aktören på Visby-Stockholm efter Air Leap, Amapola och SAS då Norwegian denna veckan upphör med sina flygningar till Gotland. Det nystartade lokala initiativet Air Gotland har en kampanj med billiga biljetter och nu erbjuder man även alla som har en biljett bokad med BRA, som befinner sig i rekonstruktion, att lösa in sin biljett hos Air Gotland.

Air Gotland har inget avtal med BRA om inlösen utan har hittat fram till en lösning som enligt bolaget själv är mycket fördelaktig för kunden. Om man som resenärer ska lösa in sina BRA-biljett så måste man dock köpa ett värdebevis som sedan kan användas till ytterligare en resa med Air Gotland.

Biljettförsäljningen för Air Gotland som startade för en vecka sedan har mottagits mycket positivt på marknaden enligt ett pressmeddelande. Air Gotland flyger upp till tre gånger per dag mellan Visby och Stockholm Bromma med en Saab 340 från Sprint Air sedan den 13 augusti.

”Det har gått över förväntan. Vår fina webb har fått mycket positiv feedback för sin användarvänlighet och utseende. Vår rosa webb sticker ut ganska ordentligt i en annars konservativ genre”, säger Tiina Mykkänen, VD på Air Gotland. ”Sist men inte minst, slog vi första dagen rekord i antal bokningar enligt vår systemleverantör Worldticket, och de tio första flighterna är helt fullbokade”, fortsätter Mykkänen.

BRA å sin sida har ett samarbete med Amapola om trafik under rekonstruktionen och som det ser ut nu planerar BRA att börja flyga själva den 18 september om rekonstruktionen blir lyckad. BRA erbjuder sina resenärer som har en bokad outnyttjad biljett att resa med Amapola under sin rekonstruktion.

(Foto: Kambui)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.