Air India kommer inte tillbaka till Skandinavien

Air India väljer att inte återuppta sin trafik till Stockholm och Köpenhamn som varit stoppad på grund av coronapandemin och bolaget väljer att totalt stänga ner fem av tio destinationer i Europa.

Indien har skapat resebubblor med USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Förenade Arabemiraten för att få igång resandet igen. Detta innebär också att Air India kan flyga till de nämnda länderna från Indien med någon form av lönsamhet men länder som Indien inte slutit avtal med är det svårt att se någon lönsamhet i och därför har Air India valt att halvera sitt europeiska linjenät på grund av pandemin.

Fem av Air Indias tio destinationer i Europa kommer inte att få några Air India flygningar igen efter att ha varit stoppade de senaste månaderna på grund av coronapandemin rapporterar Times of India med hänvisning till en talesperson från Air India. Beslutet innebär att Air India lägger ner all sin trafik till Skandinavien från New Delhi då både Stockholm och Köpenhamn är bland de fem destinationer där trafiken inte kommer att återupptas.

De övriga destinationerna som försvinner från Air Indias linjekarta är Milano, Madrid och Wien. Samtliga linjer och destinationer som inte återupptas flögs före pandemin med Boeing 787 Dreamliner och var enligt Times of India populära bland resenärerna. Framöver kommer Air India att flyga till London Heathrow, Birmingham, Frankfurt, Paris och Rom i Europa. Det är dock noterbart att Indien inte har något reseavtal med Italien angående pandemin men där fortsätter trafiken ändå.

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.