Nya långlinjer till Europa trots corona

Trots coronapandemin väljer det indiska flygbolaget Vistara att starta nya långlinjer från Indien till Europa i augusti och samtidigt som Air India återupptar flygningar till internationella destinationer.

Vistara som är ett indiskt full-service flygbolag baserat i New Delhi räds inte coronapandemin och kommer i augusti att öppna upp långlinjetrafik från Indien till Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Bolaget flyger just nu utrikes till fyra destinationer i Asien samt Dubai med Airbus A320 men från den 12 augusti blir det flygningar till London från New Delhi sex gånger i veckan. Sedan ska även Paris och Frankfurt följa kort därefter enligt Airwaysmag. Dock har Indien efter Vistaras beslut bestämt sig för att utöka stoppet av internationella flygningar fram till och med den 31 augusti på grund av coronasituationen i landet.

När de nya linjerna väl kommer igång så är de möjliga att trafikera efter att Indien har skapat ”resbubblor” som innebär att flygbolag från länder som avtal sluts med kan trafikera sträckor mellan länderna. Redan nu är Frankrike och USA en del av avtalet med Indien och snart kommer även Tyskland samt Storbritannien att ansluta sig.

Vistara kommer att flyga de tre europeiska långlinjerna med Boeing 787-9 och har just nu enbart ett flygplan av typen i flottan men kommer att ta emot ytterligare en Dreamliner i början av augusti. Samtidigt som Vistara skruvar upp sin verksamhet som tidigare bestått av trafik med drygt 30 Airbus A320-flygplan och sju Boeing 737-800, som kommer från Jet Airways.

Vistara ägs till 51 procent av indiska Tata Sons och till 49 procent av Singapore Airlines.

(Foto: Nickolas Sheeder)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.