Nok Air vill ha konkursskydd

Det thailändska lågprisflygbolaget Nok Air har blivit nästa offer för coronapandemin och bolaget har ansökt om konkursskydd för att kunna omstruktureras.

Nok Air har blivit det andra flygbolaget i Thailand att ansöka om konkursskydd efter att Thai Airways International gjort det tidigare enligt ch-aviation. Nok Air, som är ett lågprisbolag flyger från Bangkoks Don Mueang flygplats med 14 Boeing 737 och åtta Bombardier Dash 8 Q400. Under hela processen med ansökan om konkursskydd och under den planerade rekonstruktionen hoppas Nok Air att kunna upprätthålla sin verksamhet.

Nok Air har skulder på 573 miljoner amerikanska dollar och det första steget är att förhandla med sina kreditgivare samtidigt som en rekonstruktion av bolagets drift kommer att ske. Detta innefattar fokus på storleken på flygplansflottan, linjenät och Nok Airs kommersiella strategi. Dock planerar Nok Air att fortsatt få leverans av ytterligare två Boeing 737-800 under året.

En av Nok Airs ägare är Thai Airways International som äger drygt 13 procent av lågprisflygbolaget. Nok Airs samarbete med Singapore Airlines som resulterade i NokScoot försattes i konkurs i juni på grund av coronapandemin. NokScoot flög medium- och långdistanslinjer från Bangkok med Boeing 777-200ER.

(Foto: Aeroprints.com)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.