Fler flyger med Norwegian

Norwegian flög 90 procent färre passagerare i juli jämfört med samma månad år 2019 men den kraftiga nedgången är en klar förbättring jämfört med tidigare månader.

Norwegian flög drygt 356 000 resenärer under juli i år jämfört med 3,7 miljoner resenärer under samma månad föregående år. Det innebär ett tapp med 90 procent från 2019, men resultatet är betydligt bättre än juni då Norwegian hade 97 procent färre passagerare jämfört med samma period 2019. I juni flög Norwegian 113 000 passagerare.

I juli har Norwegian använt 20 av 133 flygplan som man i nuläget har i flottan vilket är fler flygplan än under våren som varit i drift. Detta har i sin tur inneburit att Norwegian valt att starta upp flera linjer från Köpenhamn och Stockholm Arlanda igen, något som först skulle skett i mars 2021 enligt det norska lågprisflygbolagets planer. Dessutom har man startat fler utrikeslinjer från Oslo under juli samtidigt som man fortsatt flyger på inrikesnätet i Norge, något som man gjort under hela pandemin.

Under coronapandemin har Norwegian avbeställt nästan 100 flygplan från Boeing samtidigt som man sagt att man kommer kräva kompensation från Boeing på grund av flygförbudet för Boeing 737 MAX och motorproblemen med Dreamliner-flygplanen. Problemen som flygplanstyperna vållat Norwegian är en av huvudorsakerna till att bolaget hamnade i en djup ekonomisk kris redan före coronapandemin.

(Foto: RHL Images)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.