Air Gotland snart i luften

På torsdag, den 13 augusti, drar Air Gotland igång sin trafik på sträckan Visby-Stockholm Bromma som kommer att flygas med upp till tre avgångar per dag.

Det blir en mjukstart för Air Gotland under veckan då man genomför sin premiärflygning mellan Visby och Stockholm Bromma på torsdag, den 13 augusti. Under premiärveckan blir det två avgångar på torsdagen och fredagen medan det under helgen blir en rotation både på lördag och söndag.

Från den 17 augusti ökar man antalet avgångar något då det blir tre dagliga avgångar mellan Gotland och Stockholm Bromma med Air Gotland på måndagar och torsdagar.  Det blir fortsatt två avgångar på övriga vardagar och en avgång varje lördag samt söndag. Air Gotland kommer att hyra in Sprint Air som kommer att trafikera bolagets avgångar med en Saab 340. Enligt Air Gotlands hemsida är flera av bolagets flygningar redan fullbokade.

Med Air Gotlands trafikstart den 13 augusti kliver ännu en aktör in på flygningarna mellan Gotland och fastlandet. Förutom Air Gotland kommer även SAS, Amapola/BRA och Air Leap att flyga till Stockholm vilket innebär att det blir dubbelt så många flygbolag på Visby-Stockholm under hösten jämfört med samma period 2019. Under sommaren har även Norwegian flugit mellan Visby och Stockholm Arlanda men de upphör med sin trafik till Gotland under veckan.

(Foto: Air Gotland)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.