Air Baltic planerar för expansion under 2021

En kraftig ökning av antalet linjer jämfört med sommaren i år står på agendan för Air Baltic som publicerat sitt trafikprogram för sommarsäsongen 2021 som bland annat inkluderar tre nya linjer till Norge.

Sommaren 2021 ska Air Baltic trafikera 82 flyglinjer vilket är drygt 20 procent fler än sommaren i år, enligt ett pressmeddelande från bolaget. Air Baltic har den senaste tiden dragit igång många linjer som man trafikerat före coronakrisen men med färre avgångar än tidigare, men trots det skakiga läget så satsar Air Baltic vidare.

Än så länge har Air Baltic tillkännagivit 15 sommarlinjer som skulle trafikerats redan i år. Samtliga linjer utgår från bolagets nav i Riga och tre av sommarlinjerna är nya linjer till Norge. De nya destinationerna i Norge är Bergen, Stavanger och Trondheim som alla ska flygas två gånger i veckan med Airbus A220-300. Bergen-linjen är först ut och startar i slutet på mars nästa år medan Stavanger-linjen kommer i gång en månad senare och Riga-Trondheim startar den 1 juni. De övriga nya linjerna går till Storbritannien, Spanien, Ryssland, Italien, Azerbaijan och Grekland.

”Hittills har 2020 varit fullt av utmaningar, men med våra passagerares och anställdas hälsa och säkerhet som fortsatt högsta prioritet fortsätter vi att fokusera på expansionen av vår verksamhet. Redan för ett år framåt har vi meddelat planerna för vårt nya nätverk och i kombination med våra nya biljettyper kan våra passagerare boka biljetter till mer än 80 rutter med förtroende”, säger Air Baltics VD Martin Gauss.

Air Baltic fick i början av juni sitt stöd från den lettiska staten godkänt av EU-kommissionen vilket innebär att flygbolaget kommer att få 250 miljoner euro i kapital av Lettland för att ta sig igenom coronakrisen.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.