Inrikestrafiken återhämtar sig bäst för SAS

SAS har nått en överenskommelse med en del större innehavare av hybridobligationer och obligationer gällande bolagets plan att konvertera skulder till aktieinnehav i SAS och samtidigt har man presenterat trafiksiffror för juli som visar att återhämtningen går åt rätt håll.

SAS arbetar vidare med sin rekapitaliseringsplan där det bland annat pågår diskussioner med den svenska och danska staten för stunden. Samtidigt har SAS presenterat att man fått till en överenskommelse med ”vissa” större innehavare av hybridobligationer och obligationer gällande planen för att ta bolaget genom coronapandemin. Planen innebär att SAS vill omvandla skulder till aktieinnehav i bolaget och om planen inte godkänns kommer SAS bli tvungna att ansöka om konkurs skriver man i ett pressmeddelande.

Förutom att presentera nyheten om att man lyckats komma överens med en del innehavare av obligationer så har SAS också offentliggjort sin trafiksiffror för juli. Under årets sjunde månad flög det 705 000 resenärer med SAS vilket är en ökning med 300 000 jämfört med juni 2020 men samtidigt en minskning med 2,5 miljoner resenärer jämfört med juli 2019. SAS kapacitet i juli var 76 procent lägre än juli 2019 och de 705 000 resenärerna innebär en minskning med 75 procent jämfört med juli 2019.

”Vi märker en fortsatt långsam återhämtning av efterfrågan, i linje med våra förväntningar. När efterfrågan sakta återkommer, är vi glada att successivt kunna öka vår verksamhet, samtidigt som vi säkerställer en säker reseupplevelse för våra kunder och medarbetare”, säger Rickard Gustafson, VD för SAS.

SAS konstaterar att inrikestrafiken visar starkast återhämtning, medan efterfrågan på resande inom Europa och interkontinentalt fortsatt är svagt. Passagerarkilometerna minskade med ”endast” 39 procent på inrikestrafiken medan Europatrafiken minskade 85 procent och antalet passagerarkilometer på den interkontinentala trafiken minskade med hela 97 procent jämfört med juli 2019.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.