Deltas VD: Affärsresandet kommer att komma tillbaka

När hösten närmar sig så ställs frågan kring hur stor skada affärsresandet har tagit av coronapandemin. Delta Air Lines VD Ed Bastian ser för stunden en nedgång i affärsresor men tror inte att detta kommer bestå.

Det finns många orosmoln på himmeln inför hösten. Ett av dem är hur väl affärsresandet kommer att återhämta sig under hösten och bland annat IATA har varnat för att digitala möten är ett allvarligt hot mot affärsresorna med flyg. Delta Air Lines VD Ed Bastian tror dock att affärsresandet kommer att öka och menar att digitala möten inte håller i längden enligt en intervju med The Washington Post som Simple Flying tagit del av.

Just nu flyger det ungefär en fjärdedel av passagerare med Delta Air Lines jämfört med samma period förra året och det är främst fokus på semesterresor och Ed Bastian berättar i intervjun att affärsresandet fortsatt är kraftigt reducerat. Samtidigt tillägger Bastian att företag varit tvingade att anpassa sig till digitala möten, det är inget man har välkomnat med öppna armar. Med bakgrund av detta tror Delta-VD:n att affärsresandet kommer att komma igång igen i takt med att företag öppnar upp igen och letar efter möjligheter att växa samtidigt som ekonomin förbättras.

Delta Air Lines har till skillnad mot många andra flygbolag valt att hålla säten, främst mittensäten i 3-3 konfigurationer av stolar, blockerade på flygningar för att försöka att upprätthålla social distansering även ombord på flygplanen. Detta gör nu att resenärer lockas tillbaka till Delta samtidigt som bolagets varumärke stärks trots pandemin enligt The Washington Post.

(Foto: formulanone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.