Boeing 737 har kanat av bana i Indien

En Boeing 737-800 tillhörande Air India Express har kraschat vid Kozhikode Calicut International Airport i sydvästra Indien och 18 personer har konstaterats avlidna.

Air India Express flygning IX 1344 mellan Dubai och Kozhikode i sydvästra Indien kanade av landningsbanan vid landningen på den indiska flygplatsen och flygplanet, en Boeing 737-800, ska ha brutits i två delar enligt The Times of India. Tillbudet inträffade då flygplanet inte fått stopp på landningsbanan och sedan kanat av. Vid tidpunkten för kraschen, runt klockan 15.40 svensk tid, ska det ha regnat kraftigt vid flygplatsen enligt Hindustian Times. Totalt ska ha 18 personer, varav två piloter, omkommit.

Dessutom ska det finnas ytterligare 40 skadade av de totalt 190 personer, inkluderat passagerare och besättning, som fanns ombord på flygplanet som har plats för 186-189 passagerare beroende på konfiguration. Det aktuella flygplanet är drygt 13 år gammalt och har flugit hos Air India Express sedan det levererades nytt från Boeing år 2006. Flygningen från Dubai skulle ta hem indiska medborgare som blivit strandade i Dubai på grund av coronapandemin.

Air India Express är ett lågprisbolag och dotterbolag till Air India och flyger med 25 Boeing 737-800 från främst fyra nav i Indien till inrikesdestinationer samt utrikesdestinationer i Mellanöstern och Asien. Air India Express grundades år 2005 och var då Air Indias svar på en ökad konkurrens och intresse för lågprisflyg i Indien.

(Foto: Aero Icarus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.