Virgin Atlantic ansöker om skydd mot kreditgivare

Virgin Atlantic vill skyddas från sina kreditgivare och har därför ansökt om just detta via Chapter 15 i USA och om bolagets räddningsplan inte godkänns har man inga pengar kvar i september.

Det brittiska långlinjebolaget Virgin Atlantic har ansökt om skydd från sina kreditgivare i USA via Chapter 15. Detta i väntan på att bolagets räddningsplan ska godkännas och beslutet att skydda sig mot sina kreditgivare stöds av en majoritet av givarna enligt Reuters. Virgin Atlantic har kommit fram med en räddningsplan för bolaget som ska reducera bolagets skulder kraftigt och denna planen ska godkännas av kreditgivarna vid en omröstning den 25 augusti.

Virgin Atlantic har även gått till en brittisk domstol för att ett liknande förfarande som i USA och som gör omröstningen i slutet på augusti möjlig. Skulle räddningsplanen inte godkännas av kreditgivarna kommer Virgin Atlantic att ha slut på pengar i september varnar man i den brittiska domstolen.

Virgin Atlantic flyger enbart långlinjer och har därför drabbats i större utsträckning än många andra bolag av coronapandemin. Detta då långlinjerna är den typ av trafik som väntas återhämta sig sist medan inrikestrafik ligger först i återhämtningen vilket gynnar bolag som flyger på kortare linjer. Virgin Atlantic har sin bas och nav på London Heathrow-flygplatsen men har även trafik från Manchester året runt och hade före pandemin säsongstrafik till Belfast, Glasgow och även trafik från London Gatwick som nu är nerlagd.

(Foto: Tomás Del Coro)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.