Austrian Airlines tillbaka i Sverige

I mitten av juli tvingades Austrian Airlines att stoppa sina flygningar till Stockholm och en rad andra destinationer då Österrike förbjöd flygningar från ett antal länder på grund av coronapandemin. Nu har dock Österrike lättat på förbudet vilket innebär att Austrian flyger till Sverige igen.

Den 15 juli skickade Austrian Airlines ut ett pressmeddelande där man tillkännagav att man stoppade flygningar till tolv länder på grund av Österrikes reserestriktioner som antingen infördes på nytt, eller som i Sveriges fall förlängdes fram till den 31 juli. När det nu blivit augusti har Österrike valt att inte förlänga förbudet mot flygningar till en rad länder, däribland Sverige vilket innebär att Austrian Airlines återigen flyger till Stockholm Arlanda.

Sedan den 1 augusti flyger Austrian sex gånger i veckan mellan bolagets nav i Wien och Stockholm. Dessutom tillåts Austrian Airlines nu ha transferpassagerare vilket är viktigt för bolagets navverksamhet i Wien. De övriga länderna som Österrike nu tillåter flygningar till samt från är Albanien, Bosnien Hercegovina, Bulgarien, Kosovo, Montenegro, Egypten, Nordmakedonien, Rumänien, Serbien, Storbritannien och Ukraina.

”Vi välkomnar lösningen från den österrikiska regeringen, som kombinerar de högsta kraven på hälsoskydd och resfrihet. Vi avser nu att snabbt utöka vårt ruttnätverk och återupprätta vårt nav på flygplatsen i Wien för att ge våra kunder ett brett utbud av att kunna ansluta till flygningar under en kort bytestid”, förklarar Austrian Airlines CCO Andreas Otto.

Beskedet från Österrike om förändrade reserestriktioner innebär att Austrian Airlines i slutet på juli återupptog flygningar till Bukarest, Chicago, Pristina och Sarajevo medan man i augusti återupptagit trafiken till Belgrad, Kairo, London, Kiev, Podgorica, Sibiu, Skopje, Sofia, Tirana och Varna utöver trafiken till Stockholm.

(Foto: Austrian Airlines)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.