Boeing stoppar tillverkningen av 747 år 2022

Under år 2022 kommer det sista jumbojet-flygplanet, Boeing 747, att tillverkas. Det uppger Boeing samtidigt som man kommer att öka tillverkningstakten av 737-flygplan långsammare än vad man tidigare tänkt.

En hel del flygbolag har kommit upp i luften igen efter en tids stopp på grund av coronapandemin men det är på mycket låga nivåer konstaterar Boeings VD Dave Calhoun i ett brev till Boeings anställda där han även avslöjar att ikoniska Boeing 747, jumbojet, har nått sin vägs ände. Åtminstone när det gäller tillverkningen av flygplanstypen som kommer att upphöra år 2022. Boeing kommer dock fortsatt att stötta och upprätthålla support till de operatörer som flyger med Boeing 747.

Förutom att de nuvarande versionerna av Boeing 747 även kallad ”The Queen of the Skies”, 747-8I samt 747-8F kommer att sluta tillverkas varnar Boeing också för en ökning av antal anställda som kommer att sägas upp. Samtidigt redovisar den amerikanska flygplanstillverkaren en förlust på 2,4 miljarder amerikanska dollar för det andra kvartalet i år.

Det är dock inte enbart Boeing 747 som stöter på problem hos Boeing på grund av coronapandemin. Boeing kommer bland annat att sakta ner produktionstakten på Boeing 777 samt 777X till två flygplan per månad från 2021 vilket är ett flygplan mindre jämfört med vad Boeing tidigare kommunicerat. Dessutom ska problembarnet 737 MAX ha en långsammare återgång av produktionstakten än tidigare planerat för att sakta öka till 31 tillverkade flygplan per månad vid starten av 2022.

(Foto: Brian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.