Premiär för ATR 72 hos Air Leap

Idag, söndag den 2 augusti, tar Air Leap sin första ATR 72 i drift efter månader av förberedelser. Flygplanet har även blivit försedd med flygbolagets nya målning och kommer nu att trafikera destinationer från Visby och Bromma.

Klockan 12.10 idag söndag den 2 augusti ska Air Leaps första passagerarflygning med ATR 72-500 genomföras. Det är flygplanet SE-MDA som då ska lyfta från Stockholm Arlanda mot Visby. Framöver kommer Air Leap att använda flygplanstypen på flygningar från både Visby och Stockholm Bromma, men det är främst på linjerna till Arlanda, Bromma och Göteborg från Gotland som ATR:en kommer att synas.

”Detta är en historisk dag för oss! Att få vara med och ta fram den nya layouten och nu se det verkliga resultatet känns fantastiskt. Tanken med layouten är att den skall vara stilren med en touch av lekfullhet och glimten i ögat. Likt vår slogan – Safe, On Time & with a Smile. Att nu snart få se vårt nya flygplan landa på min älsklings ö Gotland gör denna dag komplett”, säger Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap.

Den första flygningen kommer att genomföras av Air Leaps flygchef David Sundberg tillsammans med kaptenerna Åke Larsson och Per Hassing i cockpit och Carla Roqueta Urriza, Ulrik Gellberg och Ulrika Norberg i kabinen.

ATR 72 är en av de mest miljövänliga flygplanstyperna på marknaden. Modellen tillverkas i Toulouse, Frankrike och har sedan lansering utmärkt sig genom att vara en rymlig och bekvämt regionalflygplan. Air Leaps första ATR 72-500, SE-MDA tillverkades år 2008 och kommer att få sällskap av ytterligare tre ATR 72 i Air Leaps flotta under hösten som ska sättas in på de linjerna som presterar bäst i bolagets linjenät. Dock kan planerna förändras med reservation för hur coronapandemin utvecklar sig enligt Air Leaps VD Jon Melkersson.

(Foto: Erik Glimvik)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.