United Airlines ska minska på antalet regionala flygbolag

United Airlines ska minska antalet flygbolag som man har under United Express-varumärket och två av bolagen, ExpressJet och CommutAir har blivit meddelade att ett av bolagen inte kommer att flyga som United Express framöver vilket är ett hårt slag för båda bolagen oavsett vilket bolaget det blir som inte får fortsätta.

De båda produktionsbolagen ExpressJet och CommutAir flyger båda enbart för United Airlines regionala varumärket United Express. United planerar dock nu för att släppa ett av bolagen enligt Reuters vilket blir ett hårt slag då båda bolagen enbart har United Airlines som uppdragsgivare och mycket talar för att de bolaget som förlorar sitt uppdrag också läggs ner.

Enligt Simple Flying så har det amerikanska flygbolaget ägandeskap i både ExpressJet och CommutAir som enbart flyger med Embraer 145-flygplan. United Airlines kommer alltså endast att ha ett bolag kvar som flyger med Embraer 145 och det är en stor skillnad mellan bolagen det står mellan.

ExpressJet är betydligt större än CommutAir och flyger med 101 Embraer 145 medan CommuitAir endast har 37 Embraer-flygplan i sin flotta. Dessutom ska ExpressJet även ta emot närmare 40 Embraer 145-flygplan ytterligare, från Trans States Airlines som upphörde med sin verksamhet tidigare i år. Detta är något som talar för att det blir ExpressJet som får fortsatt förtroende från United att flyga. Det kan även bli aktuellt att om det blir ExpressJet som får fortsatt förtroende så kommer delar av CommutAirs Embraer 145-flotta att överföras till ExpressJet.

(Foto: N11199)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.