TAP Air Portugal ska flyga på 40 procent i september

TAP Air Portugal arbetar sig långsamt tillbaka under coronapandemin och i september planerar bolaget att flyga på runt 40 procent av nivåerna före coronakrisen.

En hel del har hänt med TAP Air Portugal under coronapandemin. Dels skickade bolaget tillfälligt hem 90 procent av sina anställda och dels har den portugisiska staten utökat sitt innehav i bolaget till drygt 72 procent efter att ha delvis privatiserat bolaget under 2015 och före pandemin ägde Portugal 50 procent av TAP.

När TAP nu påbörjat en återuppstart av verksamheten har man presenterat planer för början av hösten. I augusti kommer bolaget att flyga på 66 linjer medan detta ökas till 76 linjer i september. Detta innebär att man i september kommer att genomföra 700 flygningar i veckan vilket motsvarar 40 procent av vad bolaget flög före coronapandemin.

För Europas del innebär TAPs expansion under september att man går från att ha haft 329 avgångar i veckan till 30 destinationer i augusti till att flyga till 35 destinationer med 498 avgångar i veckan. TAP kommer även att flyga både till Brasilien, Nordamerika, Afrika och Mellanöstern.

TAP återupptog i början av juli trafiken till Stockholm Arlanda igen från sitt nav i Lissabon. Från den 1 augusti kommer TAP att flyga på sträckan till Sverige tre gånger i veckan. TAP har också återupptagit flygningar från Lissabon till Köpenhamn medan man från den 2 augusti kommer att börja flyga till Oslo igen då med tre avgångar i veckan. Lissabon-Köpenhamn flygs från den 1 augusti fem gånger i veckan och flygs fram till lördag med två avgångar i veckan.

(Foto: ERIC SALARD)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.