Corona kan stoppa ny terminal på Charles de Gaulle

Coronapandemin kan ha satt stopp för utvecklingen av Terminal 4 på Charles de Gaulle-flygplatsen utanför Paris då Frankrikes transportminister Jean-Baptiste Djebbari uppger att coronapandemin kommer att innebära förändringar för landets största flygplats.

En utbyggnad av Paris Charles de Gaulle-flygplatsen med en ny terminal med namnet Terminal 4 har varit planerad på grund av den allt mer ökade trafiken på flygplatsen som under förra året var Europas andra största flygplats mätt i antal passagerare. Reuters skriver att flygplatsoperatören, som är statlig, ADP tidigare sagt att Terminal 4 ska ha en kapacitet på 35-40 miljoner resenärer årligen. Dock kan coronapandemin nu grusa planerna på en ny terminal.

Detta på grund av en minskad efterfrågan på flygresor de kommande åren vilket kan innebära att de nuvarande terminalerna är tillräckliga för behovet av resenärer. Åtminstone verkar Frankrikes transportminister, Jean-Baptiste Djebbari tycka så då han sagt till radiokanalen Europe 1 att projektet att ta emot ytterligare 40 miljoner resenärer (än 2019 års dryga 75 miljoner) troligen inte är rimligt så som det var planerat. Dessutom har ministern sagt att problemet med Terminal 4 kommer att ses över på djupet. Djebbari, som är före detta pilot, uppger att de franska flygplatserna måste se över sina projekt och att flygbolagen måste anpassa sitt utbud framöver.

Det är dock inte enbart det minskade resandet som verkar ligga bakom planerna på att nu inte bygga ut Charles de Gaulle med ytterligare en terminal. Det finns även ett stort klimatargument för att stoppa utbyggnaden av Frankrikes största flygplats och enligt Reuters har en typ av medborgarråd rörande klimatförändringar uppmanat att stoppa all nybyggnation på flygplatser. Den franska transportministern uppger dock att man måste fortsätta att investera i de franska flygplatserna så att de är redo att för att ta emot vätgas-baserade flygplan de kommande åren.

(Foto: Martin Abegglen)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.