Framtiden säkrad för Brussels Airlines

Framtiden för Brussels Airlines har varit osäker på grund av coronapandemin men nu har den belgiska staten och Lufthansa kommit överens om ett räddningspaket till det belgiska flygbolaget.

Efter att ha förhandlat i drygt tre månader om ett stöd till Brussels Airlines på grund av coronapandemin ser det ut som att Belgien och Lufthansa, som äger Brussels Airlines, kommit överens om ett räddningspaket vilket The Brussels Times rapporterar om. Räddningspaketet innebär att den belgiska staten lånar 290 miljoner euro till Brussels Airlines och lånet ska sedan vara betalt tillbaka i mitten av år 2026.

I utbyte kommer Lufthansa att investera 170 miljoner euro i Brussels Airlines för att stärka kapitalet i det belgiska flygbolaget samt stödja ett förändringsarbete i bolaget. Förändringsarbetet innebär en anpassning till en ny marknad under och efter coronapandemin och innebär bland annat att en fjärdedel av de anställa på Brussels Airlines kommer att förlora sina jobb.

Även Brussels Airlines flygplansflotta ska minskas i samband med räddningspaketet och förändringsarbetet. Från dagens 54 flygplan kommer Brussels Airlines framöver att ha 38 Airbus-flygplan och samtidigt kommer drygt 20 flyglinjer från Bryssel att läggas ner då de visar en svag lönsamhet eller är en förlustaffär.

Efter ett totalt flygstopp under våren har Brussels Airlines återupptagit ett reducerat trafikprogram från Bryssel till ett antal destinationer, däribland Stockholm Bromma och under hösten kommer även Göteborg att komma tillbaka på Brussels Airlines linjekarta.

(Foto: Brussels Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.