Kraftig förlust för Ryanair

I det första kvartalet på Ryanairs räkenskapsår redovisar bolaget en förlust på 1,9 miljarder svenska kronor vilket kan jämföras med en vinst på 2,5 miljarder kronor under samma period det förra räkenskapsåret.

Under Ryanairs första kvartal under räkenskapsåret 2021 som är under perioden april till juni redovisar det irländska lågprisflygbolaget mörka siffror. Ryanair beskriver kvartalet som det mest utmanande i hela bolagets historia. Ryanair gjorde en förlust på 1,9 miljarder kronor samtidigt som antalet passagerare minskade med 99 procent från 41,9 miljoner förra året till enbart 500 000 resenärer under april-juni i år. Under det första kvartal det förra räkenskapsåret redovisade Ryanair en vinst på 2,5 miljarder kronor.

Ryanair har under det första kvartalet minskat sina kostnader med 85 procent men detta har inte varit tillräckligt i kampen mot det plötsliga stoppet av flygandet på grund av coronapandemin. Ryanair valde att sätta i princip alla sina flygplan på marken från mitten av mars till juni och nu är bolaget igång igen med flygningar över Europa.

Ryanair ser stora utmaningar under det resterande räkenskapsåret 2021 och den största osäkerhetsfaktorn som nu finns och som Ryanair är mest oroliga för är en andra våg av smittspridning i Europa. Samtidigt konstaterar det irländska lågprisflygbolaget att man är väl positionerade och hade den 30 juni 3,9 miljarder euro i likviditet.

(Foto: Tromber)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.