Rekonstruktionen går framåt för BRA

Det går framåt för BRA. En majoritet av fordringsägarna har sagt jag till att skriva ner BRAs skulder med 75 procent vilket lägger grunden för att begära en ackordsförhandling i tingsrätten och siktet står fortsatt inställt på att börja flyga i september.

75 procent av fordringsägarna till BRA med minst 75 procent av BRAs skulder måste säga ja till det ackordsförslag i tingsrätten som BRAs rekonstruktör är redo att lägga fram. Rekonstruktören, Nils Åberg, uppger nu för Dagens Nyheter att det finns ett tillräckligt stöd för att gå vidare med BRAs rekonstruktion genom att begära en ackordsförhandling i tingsrätten och att då få förslaget godkänt.

Förslaget innebär att fordringsägarna reducerar BRAs skulder till 25 procent av vad de är och de kvarvarande skulderna ska sedan betalas ut till fordringsägarna senast under juli nästa år. BRA har i nuläget skulder på 721 miljoner kronor varav 690 av dem är till oprioriterade fordringsägare, till exempel resenärer som bokat resor med bolaget. Resenärerna kommer, om ackordförslaget godkänns, att få 25 procent av pengarna tillbaka för bokade resor som inte gjorts eller få möjlighet till en ny biljett.

Att rekonstruktionen nu går framåt för BRA innebär att bolagets planer om att återuppta trafiken den 18 september ligger kvar vilket bolagets kommersiella chef Ulrika Matsgård tidigare uppget för flyg24nyheter. Till en början avser BRA att börja flyga med fyra till fem ATR 72-600 på linjer från Stockholm Bromma till Ängelholm Helsingborg, Visby, Malmö, Göteborg och Umeå.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.