Ryanair och Aer Lingus skrotar flygningar till Irland när karantänskrav står kvar

En obligatorisk karantän för alla resenärer som kommer till Irland står kvar och detta får Ryanair att se rött som ställer in över 1 000 flygningar till och från Irland. Även Aer Lingus planerar för flera inställda flygningar framöver på grund av de fortsatta karantänskraven.

Irland har som enda land i EU kvar obligatorisk karantän för alla resenärer, oavsett vilket land de kommer i från, när man reser in i landet. Beskedet att karantänskravet står kvar har fått Ryanair att ställa in över 1 000 flygningar mellan Irland och Storbritannien i augusti samt september och enligt det irländska lågprisflygbolaget går de fyra regionala flygplatserna i landet som bolaget trafikerar miste om över 200 000 passagerare skriver Aviation24. Det är oklart hur Dublins flygplats påverkas av Ryanairs beslut.

Även det irländska flaggbolaget Aer Lingus kommer att se över sitt trafikprogram med anledning av att Irland håller fast vid karantänskravet. Enligt The Irish Times kommer bolaget bland annat att ställa in flygningar till Spanien från den 20 juli.

Ryanair har sitt huvudkontor i Dublin men Irland står endast för åtta procent av bolagets trafik, men marknaden mellan Irland och Storbritannien är viktig för det irländska lågprisflygbolaget som vill se förändringar i karantänsreglerna.

”Vi uppmanar den irländska regeringen att ta bort alla reserestriktioner mellan Irland och EU (nästan alla länder i EU har lägre COVID-fall än Irland) , så att Irlands hotell, restauranger och andra turistleverantörer kan återhämta sin verksamhet och minimera arbetsförluster innan vi når nedgångsperioden under vintern. Om Micheál Martin (Irlands premiärminister) inte sitter i karantän i 14 dagar efter att ha besökt Bryssel den här veckan, varför ska någon annan irländsk eller EU-medborgare behandlas annorlunda”, säger en talesperson för Ryanair.

(Foto: Michal Osmenda)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.