Hybrid-flygplan ska flyga med 70 passagerare år 2028

Electric Aviation Group har presenterat ett nytt hybrid-flygplan som ska flyga år 2028, ha plats för 70 passagerare och en räckvidd på nästan 150 mil.

Brittiska Electric Aviation Group, EAG, presenterade i början av veckan ett nytt hybridflygplan som ska vara i drift år 2028 rapporterar Simple Flying. Det nya flygplanet kommer att erbjuda en kraftig förbättring i buller jämfört med vanliga flygplan och batteri som laddas under flygning vilket minskar tiden på marken mellan flygningarna.

Det nya HERA-flygplanet, Hybrid Electric Regional Aircraft, ska enligt EAG ha plats för 70 passagerare och samtidigt ha en räckvidd på nästan 150 mil vilket är betydligt längre än vad de el-flygplan som nu utvecklas för att sättas i trafik de kommande åren har. Det är dock oklart vilken marschfart som flygplanet kommer att ha och hur stora utsläppsminskningarna kommer att bli.

”Väsentliga investeringar har gjorts för att utveckla sub-19-stolarshybrid och helelektriska flygplan, vilket vi anser är fel strategi. Dessa små plan kan inte uppfylla kraven på massflygtransport eller kraven på utsläppsminskningar”, säger Kamran Iqbal VD och grundare på EAG enligt Simple Flying.

HERA-flygplanet kommer dessutom att vara ett STOL-flygplan vilket öppnar upp användningsområdet för flygplanstypen som även kommer att kunna konverteras från passagerare till fraktflygplan. EAG uppger att flygplanet också kan modifieras för att bli ett helt el-flygplan i takt med utvecklingen av batterier.

(Foto: EAG)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.