KLM snart tillbaka i Linköping men Växjö dröjer

Den 3 augusti återupptar KLM direktlinjen mellan Linköping och Amsterdam men för bolagets andra flyglinje till en regional flygplats i Sverige, Växjö-Amsterdam, dröjer trafikstarten.

I takt med att världen öppnar upp och efterfrågan ökar anpassar KLM sin kapacitet. Under sommaren flyger man från Amsterdam till Stockholm och Göteborg i Sverige och från den 3 augusti kommer KLM även att återuppta sina flygningar till Linköping som före coronakrisen flögs med två till tre dagliga avgångar.

”Vi är oerhört glada att återigen välkomna KLM till Linköping och vår region. Vi märker en ökad efterfrågan på flygstolar igen, många företag och även privatpersoner hör av sig och undrar när man kan boka. Vi är en region med många export/importföretag som måste resa ut och träffa kunder och underleverantörer runt om i världen”, säger Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport.

KLM kommer inledningsvis trafikera Linköping-Amsterdam med en sen eftermiddagsavgång fem dagar i veckan, måndag, torsdag, fredag, lördag och söndag genom dotterbolaget KLM Cityhoppers Embraer 175 och Embraer 190 som även trafikerade sträckan före coronapandemin.

För KLMs fjärde Sverige-linje, Växjö-Amsterdam dröjer dock trafikstarten. Enligt VXONews beräknas linjen först komma igång i början av november med hänvisning till Växjö Småland Airport. Före coronakrisen flög KLM fem gånger i veckan till och från Växjö med Embraer 175 och under sommaren skulle detta utökas till en daglig avgång om det inte varit för coronapandemin.

(Foto: Pedro Aragão)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.