Finnair återupptar flygningar till Shanghai

Från och med idag, den 23 juli, återupptar Finnair sina flygningar till Shanghai efter att man fått tillstånd från de kinesiska myndigheterna att göra så.

Idag återupptar Finnair sina flygningar mellan Helsingfors och Shanghai efter att man fått de nödvändiga tillstånden från kinesiska myndigheter för att starta upp linjen igen. Till en början kommer bolaget att trafikera sträckan en gång i veckan med en Airbus A350.

”Återöppningen av vår Shanghai-linje är bra nyheter för våra kunder och ett viktigt steg för oss, eftersom Kina fortsätter att spela en nyckelroll i Finnairs strategi. Vi ser fram emot att öka vår service till den kinesiska marknaden snarast”, säger Ole Orvér, Chief Commercial Officer, Finnair.

Finland har sedan tidigare öppnat upp sina gränser för affärsresande från Kina och i kombination med en efterfrågan av frakt mellan Asien och Europa gör det möjligt för Finnair att flyga mellan Helsingfors och en del av bolagets asiatiska destinationer.

I juli flyger Finnair till drygt 30 destinationer och genomför 80-90 flygningar per dag. I augusti och september kommer man allteftersom att öka både antalet avgångar och linjer som man trafikerar. Finnair upplyser att man har möjligheten att öka antalet flygningar i en snabb takt allt eftersom reserestriktioner lättar och efterfrågan kommer tillbaka.

(Foto: Adam Moreira)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.