SAS skjuter upp räntebetalning

Osäkerheten kring SAS rekapitaliseringsplan gör att bolagets styrelse beslutat att skjuta upp räntebetalning av hybridobligationer på 1,5 miljarder kronor för att behålla likviditeten i bolaget under coronapandemin.

SAS rekapitaliseringsplan är fortsatt inte beslutad att verkställas på grund av vissa villkor. På grund av att planen dröjer så har SAS beslutat att skjuta upp räntebetalningen på sina 1,5 miljarder kronor efterställda hybridobligationer med rörlig ränta och evig löptid som skulle förfallit till betalning 23 juli 2020.

Uppskjutandet av räntebetalningen görs i enlighet med villkoren för hybridobligationerna som är daterade 17 oktober 2019. SAS kommer ändå betala den uppskjutna räntan i samband med konvertering av hybridobligationerna till stamaktier eller annars i enlighet med de villkor som finns.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.