Amapola fortsätter att flyga till Bromma i höst

Sommarflygningarna som sker i samarbete mellan Amapola och BRA med Bromma flygplats som centrum förlängs och blir höstflygningar då Amapola förlänger sin trafik på tre av de fem linjerna till den 17 september.

Den 15 juni inledde Amapola trafik från Stockholm Bromma till Halmstad, Göteborg, Malmö, Ängelholm Helsingborg och Visby i samarbete med BRA. Då BRA inte kan flyga på grund av sin företagsrekonstruktion så sköter Amapola både biljettförsäljning och flygandet medan BRA marknadsfört flygningarna till sina kunder. Det går även att använda sina outnyttjade biljetter med BRA på Amapolas flygnningar.

Samarbetet mellan Amapola och BRA skulle slutat den 9 augusti men nu förlängs det fram till den 17 september på tre av de fem linjerna. Amapola kommer fortsatt att trafikera Ängelholm Helsingborg, Malmö och Visby från Stockholm Bromma medan linjerna till Halmstad och Göteborg stoppas den 10 augusti som tidigare planerat.

”Våra kunder har verkligen uppskattat att vi har kunnat erbjuda ett alternativ under de månader vi själva inte flyger. Flera har tillgodobiljetter från inställda avgångar som de nu bokar in hos Amapola”, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på BRA.

För Halmstads del innebär det att Air Leap blir ensamma på flygningarna till Bromma medan det på Stockholm-Göteborg blir trafik med SAS och Air Leap i augusti. Både Göteborg och troligen Halmstad kommer dock att finnas med i BRAs linjenät när man startar upp sina egna flygningar allt eftersom.

Enligt Amapolas hemsida kommer man fortsatt att flyga en gång varje vardag på Ängelholm Helsingborg-Bromma och lägger samtidigt till flygningar även på söndagar. Detsamma gäller även för Visby-Bromma som också kommer att få extra avgångar på söndagar. För Malmö-Bromma blir det samma antal avgångar som under sommaren. Samtliga linjer flygs med Fokker 50 som har plats för 50 passagerare.

Beslutet innebär att Air Leap får konkurrens på linjerna till Ängelholm Helsingborg, Malmö och Visby från Stockholm Bromma som från den 24 augusti kommer att trafikeras av två bolag. På Visby-linjen kommer även Air Gotland att börja flyga i augusti. Dessutom tillkommer konkurrens i form av SAS som flyger från samtliga destinationer till Arlanda.

Intentionerna från BRAs sida är enligt Ulrika Matsgård att återuppta sina egna flygningar den 18 september men bolaget kommer att fastställa en mer exakt plan och datum för trafiken i augusti. BRAs rekonstruktion befinner sig just nu i steget där man skickat ansökan om ackordförhandling för bolagen i koncernen och man räknar med att vara klara med rekonstruktionen i september.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.