Icelandair har kabinpersonal igen

Före den gångna helgen tillkännagav Icelandair att man avskedat samtliga kabinanställda, men nu har avskedandet dragits tillbaka då man kommit överens om ett nytt kollektivavtal med kabin-fackförbundet FFI.

Trots att förhandlingarna mellan Icelandair och fackförbundet som representerar bolagets kabinanställda FFI kraschade under förra veckan och att Icelandair med det avskedade all kvarvarande kabinpersonal efter coronauppsägningar så har de båda parterna nu kommit överens om ett nytt kollektivavtal. Det innebär att kabinpersonalen som blivit avskedad under förra veckan nu kommer tillbaka.

Icelandairs tidigare plan var att låta piloter sköta säkerheten för passagerarna ombord istället för kabinpersonal då servicen ombord på flygningarna är minimal på grund av coronakrisen. Detta skulle varit i bruk ända till att FFI skrivit på ett nytt kollektivavtal med Icelandair för de kabinanställda vilket nu har skett.

Det nya avtalet mellan Icelandair och FFI sträcker sig fram till den 30 september 2025 enligt ett pressmeddelande och har varit viktigt för Icelandair att få till, för att stärka bolagets likviditet och för att ta sig igenom coronakrisen. Kollektivavtalet kommer innebära att Icelandair kan använda sig mer effektivt och flexibelt av sina kabinanställda.

(Foto: Flo Weiss)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.