Danska Jet Time i konkurs

Det danska flygbolaget Jet Time har försatts i konkurs på grund av coronapandemin. Samtidigt har ägaren dock redan startat upp ett nytt Jet Time som ska komma upp i luften under 2021 eller 2022.

Danska Jet Time som ägnat sig åt ACMI-flygningar och charterflygningar har under tisdagen begärts i konkurs. Orsaken är coronapandemin och de reserestriktioner som uppstått. Jet Time har under pandemin lämnat tillbaka ett antal Boeing 737 till sina ägare men nu väljer alltså ägaren till det danska flygbolaget, Lars Thuesen, att sätta hela flygbolaget i konkurs. Jet Time har bland annat flugit åt TUI och varit ett välkänt flygbolag på många regionala flygplatser i Sverige som haft charter.

”Det är en otroligt sorglig dag för Jet Times många anställda, även för våra lojala kunder och passagerare samt för våra partners under många år. Jag är verkligen ledsen att det har kommit hit. Jag har tillsammans med min ledningsgrupp och styrelsen för Jet Time trott på och arbetat hårt för att hitta lösningar som kunde ta oss genom denna ofrivilliga nedstäningsperiod”, säger Jet Times VD Jørgen Holme.

På förhand såg sommaren 2020 ut att bli Jet Times bästa då samtliga elva Boeing 737 i flottan hade uppdrag både från researrangörer men också genom ACMI-flygningar för andra flygbolag. Sedan den 23 mars har dock hela bolagets flotta sått på marken och 95 procent av de cirka 400 anställda har blivit uppsagda.

Det verkar dock inte som att konkursen för Jet Time innebär slutet för varumärket. Ägaren Lars Thuesen har en tro på att det kommer att finnas en marknad för Jet Time efter coronakrisen och därför har man bildat ett nytt flygbolag med namnet Jettime a/s som redan har fått ett AOC för att kunna bedriva flygtrafik. Det konkursade bolaget har namnet Jet Time A/S.

Med det nya Jet Time hoppas man redan under nästa år eller senaste 2022 åter vara upp i luften igen med mellan åtta till tio flygplan. Då hoppas man också kunna hälsa många gamla charterresenärer och anställda från det gamla Jet Time välkomna tillbaka enligt ett pressmeddelande.

”Jag är övertygad om att post-Corona också har plats för ett starkt, oberoende och lönsamt danska charterflygbolag som kan betjäna nordiska charterkunder. Chartermarknaden förväntas först tillbaka till en lönsam nivå sommaren 2021. Med utgången av de allmänna stödpaketen i juli och augusti och utan särskild hjälp till flygbolag, utom SAS, fanns det inga förutsättningar för att fortsätta det gamla Jet Time A / S, tyvärr. De nya Jettime a/s kommer att kunna navigera lättare genom en förlusttyngd vintersäsong och stå starkare för nästa sommar”, säger Jet Times ägare Lars Thuesen.

(Foto: Jet Time/Erik Refner)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.