WDL Aviation hoppas på fotboll

Det blev endast en kort period av flygande i Sverige på uppdrag av BRA för WDL Aviation på grund av coronapandemin. Dock testar det tyska flygbolaget nu en ny nisch i Tyskland som ska generera intäkter.

Under de första månaderna av 2020 påbörjade BRA sitt wet-leasing-samarbetet med WDL Aviation som började att flyga ett antal Embraer 190 främst mellan Malmö och Stockholm Bromma för BRA när de fasade ut sina Avro RJ-flygplan. Det blev dock en kortvarig period av wet-leasing för WDL Aviation och BRA då coronapandemin slog till och nu letar WDL Aviation som är en del av German Airways efter nya uppdrag.

Det tyska flygbolaget verkar dock ha hittat en ny nisch som man ska testa att vara verksamma inom. WDL Aviation har nämligen ställt en av sina Embraer 190 till förfogande för olika fotbollslag från den tyska fotbollsligan Bundesliga när de ska spela bortamatcher. Bland annat nämns lagen Union Berlin och Fortuna Düsseldorf som potentiella kunder för WDL enligt AviationNetOnline. I maj registrerade WDL Aviation varumärket ”Liga Flieger” hos det tyska patent- och registreringsverket med en logga bestående av en fotbollsspelare och ett flygplan.

WDL Aviation har fem Embraer 190 i sin flotta och det var tänkt att minst fyra av dessa skulle flyga på uppdrag av BRA men så ser det alltså inte ut att bli på grund av coronapandemin. Moderbolaget German Airways hade före coronakrisen ytterligare 16 Bombardier Dash 8 Q400 i flottan, genom flygbolaget LGW, som alla kommer att fasas ut då man förlorat ett avtal med Lufthansa-bolaget Eurowings om att flyga turboproppflygplanet på Eurowings linjenät. LGW har på grund av detta försatts i konkurs.

(Foto: Kostnix57)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.