British Airways position på Heathrow ifrågasätts

British Airways är pressade. Bolaget säljer sin konstsamling för att öka intäkterna och samtidigt höjs det röster i det brittiska parlamentet för att ser över British Airways slottinnehav på London Heathrow i spåren av att 28 000 anställda ska säga upp på flygbolaget.

British Airways ska bland annat sälja konst från bolagets lounger och huvudkontor för att få in mer pengar under coronakrisen och öka intäkterna under en pressad tid. Samtidigt har över 100 parlamentsledamöter i det brittiska parlamentet undertecknat en vädjan till regeringen i Storbritannien om att man vill se över British Airways slottinnehav på London Heathrow-flygplatsen på grund av de många uppsägningar som väntar det brittiska flygbolaget. Detta skulle kunna resultera i att British Airways förlorar attraktiva slottar på Europas största flygplats.

Enligt ch-aviation är det fackförbundet Unite som startat initiativ som delar av det brittiska parlamentet tagit. Unite menar att British Airways uppsägningar som innebär att 28 000 anställda, ungefär 25 procent av personalen, förlorar sina jobb går ut att först säga upp personal för att sedan återanställa en del av dem igen till försämrade villkor. Det är detta som fått de 100-talet parlamentsledamöterna att vilja se över British Airways ställning på Heathrow.

British Airways å sin sida försvarar uppsägningarna med att de är kritiska för bolaget överlevnad och varnar samtidigt för att om man blir av med start- och landningstillstånd på Heathrow så kommer jobb definitivt att försvinna permanent. Enligt ACL har British Airways strax över 50 procent av slottarna på London Heathrow-flygplatsen i sommar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.