Svensk flygsöktjänst ser fördelar med coronakrisen

Coronakrisen har varit och är ett hårt slag mot flyg- och reseindustrin men den nya svenska flygsöktjänsten Avionero har vänt krisens motgång till framgång.

Den svenska flygsöktjänsten Avionero stod precis i startgroparna för att expandera när coronakrisen slog till. För ett företag vars hela idé bygger på att söka flygresor slog det extra hårt när nästan allt resande plötsligt ställdes in. Medan flygindustrin tvärbromsade och satte stora delar av världens flygplan på marken såg Avionero istället möjligheter.

Företaget som letade investerare när pandemin slog till blev av med alla som sagt att man ville investera när coronakrisen gjort sig till känna och en konkurs var på väg, men Avioneros VD såg möjligheter.

”Det här är vår bästa chans! Vi är små och drivna av investeringskapital. Vi är precis i brytpunkten till att kunderna ska hitta oss. Vi tar egentligen en minimal smäll i jämförelse med de som redan är etablerade. Vi kan ligga kvar i det läge vi har nu och invänta att marknaden är tillbaka”, säger VD Lars Kristensson om situationen i slutet på mars.

Medan de stora och redan etablerade flygsöktjänsterna på grund av coronakrisen behöver lägga energi på att omorganisera och hantera krisens konsekvenser en lång tid framöver, är situationen en helt annan för Avionero. Har företaget bara investeringskapital så är de i högsta grad redo när marknaden vänder uppåt enligt ett pressmeddelande. Nu har man dessutom lyckats få ihop investerare igen och arbetar mot målet att bli en av de största flygsöktjänsterna samtidigt som man ser att intresset för att boka flygresor har ökat igen.

”Marknaden är absolut mindre nu än vad den var för ett år sedan. Dock ser vi en positiv trend. April var bottennoteringen, men marknaden är på väg tillbaka. Sedan kommer det säkert ta tid, men det finns en återuppbyggnad. Vi kommer marknadsföra oss i ett gäng olika kanaler för att påbörja den tillväxt vi redan hade planer för. Nu ska vi in och bli en av de största söksajterna”, säger Lars Kristensson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.