Sprint Air ska flyga för Air Gotland

Air Gotland ska ge sig in på sträckan Visby och Stockholm Bromma och nu har man gjort klart med en wet-lease partner och det är Sprint Air som ska flyga med en Saab 340 på uppdrag av Air Gotland.

Det har varit tyst kring Air Gotland under en tid, men nu har den nya aktören på flygresor mellan Visby och Stockholm Bromma presenterat vilket flygbolag som ska flyga för Air Gotland genom ett wet-lease avtal. Det blir det polska flygbolaget Sprint Air som har en flygplansflotta med elva flygplan som ska flyga med en nyrenoverad Saab 340 på Visby-Stockholm Bromma. Flygbolaget har under de senaste åren flugit både frakt och charter för olika sportlag i Sverige.

”Jag har flugit och sett många Saab 340 genom åren och jag måste tillstå att den här är den finaste jag sett. Flygplanet har helt ny interiör vilket bland annat innebär helt nya moderna stolar och stolsbrickor och flygplanet är nymålat både in och utvändigt under 2019. Jag är övertygad om att våra gäster verkligen kommer att gilla det dom ser”, säger Jens Harrysson, en av grundarna till Air Gotland Express som är bolagsnamnet, men till vardags är det enbart Air Gotland som marknadsförs.

Inledningsvis hade styrelsen på Air Gotland en tät dialog om samarbete med de två svenska operatörer som trafikerar sträckan Visby-Bromma idag, Amapola och Air Leap. Istället blir bolagen nu både kollegor och konkurrenter på linjen Visby-Bromma. 

Under de kommande dagarna kommer Air Gotland att presentera det exakta datumet för trafikstart och start för bokning av biljetter. Tidigare har Air Gotland sagt att man ska flyga två gånger per dag till Bromma och bolaget skriver i ett pressmeddelande att man siktar på en tät turlista så fort resandet tar fart igen. Från början ska Air Gotland och Sprint Air trafikera Visby-Stockholm Bromma sju dagar i veckan.

Som det ser ut nu kommer det troligtvis att finnas fyra operatörer på Visby-Stockholm under hösten vilket är dubbelt så många som det var före coronakrisen med undantag för sommarsäsongerna. Det blir till hösten trafik med SAS som flyger till Arlanda samt Air Leap, Air Gotland och troligtvis BRA som alla tre ska flyga till Bromma flygplats.

(Foto: Air Gotland)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.