Inga Österrike-flygningar till Sverige

Österrikes hälsoministerium har beordrat Austrian Airlines att stoppa flygningar till flera länder på grund av spridningen av COVID-19 och samtidigt förlängs förbjudet för flygningar som kommer från Sverige att landa i Österrike.

Austrian Airlines tvingas med kort varsel stoppa flygningar till 14 destinationer fram till den 31 juli efter krav från det österrikiska hälsoministeriet som stoppar flygningar till flera länder igen. Det är främst länder i Balkan som berörs av stoppet, det är Albanien, Bosnien Hercegovina, Bulgarien, Egypten, Kosovo, Montenegro, Nordmakedonien, Rumänien och Serbien som alla får flygstopp till och från Österrike. Samtidigt förlängs förbudet mot flygningar till Sverige, Storbritannien och Ukraina till och från Österrike.

På grund av förbudet mot flygningar till de nämnda länderna ställer Austrian Airlines in flygningar från Wien till Belgrad, Bukarest, Kairo, Kiev, London, Podgorica, Pristina, Sarajevo, Sibiu, Skopje, Sofia, Stockholm, Tirana och Varna mellan den 16 och 31 juli. Stoppet av flygningarna till destinationerna påverkar dock inte enbart de enskilda linjerna upplyser Austrian Airlines i ett pressmeddelande. Även bolagets flygningar till bland annat USA påverkas då många av de linjerna som nu stoppas har många transferpassagerare som byter flygplan på Wiens flygplats.

”Naturligtvis förstår vi att hälsa är en högsta prioritet i den nuvarande situationen. Det är fortfarande ett gemensamt mål att hindra pandemin. Däremot är reseförbud för hela länder, med extremt kort varsel, en enorm utmaning för oss och våra gäster. Vi förespråkar en enhetlig och stabil resepolitik inom EU för att inte försvaga Wiens position som flygnav på lång sikt”, säger Austrian Airlines operativa chef, COO, Andreas Otto.

(Foto: Florian Klebl)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.