Boeing försöker uppmuntra till flygplansleveranser

Boeing gör nu allt man kan för att förbereda en igångsättning av leveranserna av 737 MAX när man snart förväntar sig att FAA ska godkänna flygplanstypen igen men enligt Reuters går det knackigt för Boeing.

Det är inte särskilt många flygbolag som har ett behov av att ta emot nya flygplan från flygplanstillverkarna på grund av coronakrisen vilket skapar problem för bland annat Airbus och Boeing. För Boeings del som nu planerar för att sätta igång leveranserna av 737 MAX när FAA snart väntas godkänna flygplanstypen för trafik igen går det sådär med att få fart på viljan från flygbolagen att ta emot 737 MAX-flygplan enligt Reuters.

Boeing arbetar med flera alternativ för att få dels leasingbolag att ta emot 737 MAX, men man ska även ha planer på att i nödfall köpa tillbaka flygplanen från flygbolag för att sedan leasa ut dem direkt igen för att uppmuntra flygbolagen till att ta emot leveranser av MAX-flygplan. När flygbolagen generellt inte vill ta emot flygplan så står 737 MAX definitivt inte särskilt högt upp på listan över tänkbara flygplan att trots allt ta emot på grund av historiken med flygplanstypen.

Med diverse lösningar för att underlätta finansieringen av nya Boeing-flygplan för flygbolagen och leasingbolag så hoppas Boeing kunna rädda kvar många kunder till MAX-flygplanet och få igång leveranserna. En av de viktigaste kunderna till 737 MAX, American Airlines hotar dock med att stoppa sin beställning som just nu är på 76 flygplan om Boeing inte hjälper till med finansieringen. Skulle Boeing tappa American som kund till MAX-flygplanet är det ett hårt slag, mot MAX-programmet då American som ett av de största amerikanska flygbolagen inte är intresserade av att ta emot fler amerikanska MAX-flygplan.

(Foto: SounderBruce)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.