Norwegian börjar flyga långlinjer i december

Redan i december planerar Norwegian att vara tillbaka på långlinjemarknaden med sju långlinjer från London och även Paris kommer att få tillbaka delar av långlinjerna med Norwegian fast först under nästa år.

Från början var Norwegians plan att flyga inom Norge fram till slutet på vintertidtabellen 2021 som upphör vid slutet av mars för att sedan börja expandera internationellt igen. Redan nu i juli har dock det norska lågprisflygbolaget valt att både starta utrikeslinjer från Norge och återupptagit både inrikes- och utrikeslinjer från Stockholm Arlanda och Köpenhamn Kastrup. Nu kommer det även signaler om att Norwegians långlinjer kommer igång tidigare än först tänkt då bolaget planerar för långlinjetrafik till USA igen från december.

Norwegian ska enligt Airlineroute börja flyga långlinjer igen från den 9 december från London Gatwick och i januari ska sju långlinjer vara igång från den brittiska huvudstaden. Det blir flygningar till Boston, Los Angeles, Miami, New York-JFK, Orlando, San Francisco och Tampa. Samtliga linjer kommer att flygas med ett reducerat antal avgångar fram till slutet på februari eller mars för att sedan gå upp till vad som blir ordinarie tidtabell med dagliga avgångar på fyra av de sju linjerna.

Norwegian har även planer på att återuppta långlinjeverksamheten från Paris och Charles de Gaulle-flygplatsen, men det är först under nästa år. Från den 28 mars ska Norwegian, enligt Airlineroute flyga till både Los Angeles och New York-JFK fyra gånger i veckan vardera med Boeing 787-9.

(Foto: David Peacock)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.