Finnair skruvar upp när Finland öppnar sina gränser allt mer

Idag, den 13 juli öppnar Finland upp sina gränser för flera länder och med det kommer även fler flygningar samt fler rutter för Finnair som i juli kommer att flyga till 30 destinationer.

Finland öppnar idag, den 13 juli, upp sina gränser för resor in till landet från bland annat Australien, Österrike, Belgien, Cypern, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Slovenien, Slovakien och Schweiz. Dessutom blir det samtidigt tillåtet att genomföra arbetsrelaterade resor till Finland från Kina, Japan och Thailand. Tillsammans med att Finland tidigare öppnat sina gränser för Baltikum-länderna, Norge och Danmark så kan samtliga nämnda länder resa till Finland utan att behöva sätta sig i karantän.

”Förändringar i resebegränsningar återspeglas snabbt i bokningar av våra flygningar och vi kan tydligt se att människor har ett behov och önskan att resa. Vi ser redan fram emot nästa runda med nya öppningar om två veckor och de möjligheter det kommer att ge vårt nätverk och kunder”, säger Ole Orvér, Finnairs kommersiella chef.

Att kravet på karantän försvinner för resor från flera länder innebär att Finnair ska flyga till 30 destinationer i juli från Helsingfors och genomföra 70-80 flygningar per dag till inrikesdestinationer, europeiska destinationer samt Hong Kong, Seoul och Tokyo. Antalet flygningar till de 30 destinationerna kommer att utökas än mer under hösten skriver Finnair i ett pressmeddelande. Bolaget planerar även för att öppna upp fler linjer till Norge, Turkiet och flera länder kring Medelhavet i augusti.

”Den finska resebranschen välkomnar internationella turister för att utforska den vackra finska sommaren. De nordliga vita kvällarna kan upplevas till exempel i finska Lappland och den finska naturen har mycket att erbjuda för resenärer som letar efter äkta upplevelser”, säger Ole Orvér.

Trots att resor från Sverige generellt inte är tillåtna utan att sätta sig i karantän så flyger Finnair både till Stockholm Arlanda och Göteborg från navet på Vanda-flygplatsen utanför Helsingfors. Enligt Sweden Abroad kvarstår reserestriktionerna gentemot resenärer från Sverige även om flertalet undantag från förbudet att resa in i Finland införts, exempelvis tillåts inresa för personer som äger fastighet, bostad eller fritidsbostad i Finland.

(Foto: Alf van Beem)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.