SAS Ground Handling lämnar Malmö och Göteborg

SAS Ground Handling ska skala ner på verksamheten och lämnar i höst över sina verksamhet i Malmö och Göteborg till Aviator, men vad som händer med de anställda är oklart.

Från den 1 september kommer SAS att outsourca sin markverksamhet som man har genom SAS Ground Handling på flygplatserna i Malmö och Göteborg enligt Sydsvenskan. Beslutet är en del av SAS förändringsarbete sedan 2016 som går ut på att fokusera på flygplatserna Arlanda, Kastrup och Gardemoen.

Fram tills nu har man även valt att behålla markservicen i Malmö och Göteborg enligt bolagets kommunikationsdirektör Karin Nyman som Sydsvenskan talat med, men i höst är det alltså slut med det. SAS Ground Handling har under coronakrisen genomfört en del uppsägningar av personal främst i Göteborg enligt Nyman.

SAS kommer framöver att kontraktera Aviator för marktjänster i Malmö och Göteborg istället för att ha det i egen regi. Totalt är det ett 80-tal anställda som arbetar i driften med passagerarservice och ramptjänst som berörs av SAS beslut och för de anställda i Malmö, ett 20-tal, ser det ut som att det blir en direkt övergång till Aviator. I Göteborg är risken däremot större för varsel och uppsägningar. Det är dock fackliga förhandlingar att vänta innan det finns ett klart besked.

(Foto: Algkalv)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.